Jag har tänkt..

Ganska ovanligt att jag tänker, men idag gjorde jag de (A)

efter bråket med mamma så började jag tänka långsiktigt. Hur skulle de funka om vi gjorde si och så, hur skulle allt vara, hur skulle framtiden se ut? Jag vet att jag inte är guds bästa barn, och jag vet att jag inte alltid gör allt rätt. MEN alla gör misstag ibland, och av dem lär man sig av. Men gör man samma misstag om och om igen tröttnar man och man vet inte längre om personen har lärt sig ngt.
Och i de sammanhanget kommer ordet "förlåt" in. Jag ber mkt om ursäkt för små saker. Jag vet själv att de e fel, men ändå kan jag inte sluta be om förlåtelse. Min mamma brukar säga: Jag bryr mig inte om "förlåt", jag vill se en förändring. Och det är väldigt smart, men man tänker inte på de, iaf inte jag.

Asså visst kan man säga förlåt, men säger man det åter om och om igen kanske inte någon kommer att förlåta, och då står man där själv. Så istället för att bara be om förlåtelse, gör ngt åt de istället. för för många betyder ordet "förlåt" inget. Vissa ser de bara som ett utmärkt ord att lösa sina problem snabbt.

Det finns ett ordspråk: " tro inte på läpparna som säger "förlåt", tro på ögonen som gråter för dig"
Visst är det trist när ordet förlåt missbrukas! Man ska ju mena det man säger ju... Jag försöker ha som princip att förlåta en människa men inte själva handlingen som människan gjort!
Jag kan inte förlåta allt. Jag anser att det finns saker som man inte kan förlåta. Man kanske kan förlåta det en gång, men när det upprepas hela tiden så förlåter åtminstonde inte jag... Men det är ju lättare att förlåta ngn som man vet verkligen menar det, och någon som visar framfötter är ju så klart självförlåten. Men som sagt de gäller att ge och ta..

Ciao


Klaga igen HAHA

Vem orkar bry sig längre? Folk har inga liv, och när de inte har några liv börjar de snacka om andras. Livet är lätt igentligen, helvetet paradiset det gäller bara att hitta paradiset på de sättet man kollar. Som en kompis sa till mig en gång : ett glas som är till hälften fullt med vatten ser du som halvtomt medan de andra ser det som halv fullt man får akta sig. Ta sig ur skiter så fort de går, lyssna på dig själv. Balansen mellan gott och ont kan få personer uppehålla..

Tänk alla gånger som man märker att alla tjänster man gör för andra aldrig hjälper alls. Tänk alla gånger som vännerna sagt att du, bara du är de bästa de haft de vill de bästa med allt. och de vill hjälpa dig fram men när du väl behöver hjälp får man ingen hjälp alls. Alla har vi någon gång känt att det fattas något som en vänn som alltid finns där, som ställer upp på vad de än är. Vänskap är att ge utan att kräva något tillbaka.
Jag tror på vänskap trots att även jag blivit sviken och lurad. Men jag tror att man kanske bara behöver ha en eller två goda vänner. Det andra är bara kompisar. Visst kan man ha flera men då får man bara mer press på sig och kunna hjälpa alla visst ska man finnas för alla sina vänner, men det är sällan man har lust när man vet att man inte skulle kunna få ngt tillbaka.

Sann vänskap består och det kanske mest smärtsamma som kan hända en är när någon som man trodde var en sann vän visar sig vara en synnerligen ovänlig och gör något som du aldrig räknat med att en sann vän gör. En verkligt sann vän vet man var man har. Man kan räkna ut hur han/hon kommer att reagera innan det händer något. ´

Men när någon slår dig är det bara att vända kinden till och visa att du är stark och står för vad du säger och gör!


_________________________________________________________________________________________

JUST NU KAN ALLT DRA ÅT HELVETE!!!!!!!!!!!!!
LÅT MIG BARA VAA

15 Jan

Idag var jag i skolan och pratade med min ekonomilärare ^^ rektorn hade tydligen fått reda på de och pratat med henne om saken och nu behöver inte min kompis heller göra om provet utan han behöver oxå bara dra av ngr poäng. sen hade vi hål jätte länge så vi stack ner och åt på donken.. asså jag hatar donken mer och mer, så äckligt :D

efter skolan åkte jag o jenni till sthlm hon gick till kladdkakan och jag gick o shoppade (A) det blev mascara, hoodtröja, klänning och ett basiclinne. Sen gick jag oxå till kladdkakan och åt en hälsotallrik och sen kladdkaka ^^ haha vilken tjockis jag e.


men en sak jag inte förstår, hur kan man bara helt enkelt ba ge upp, bara för att de inte funkar första gången. Man måste inse att övning ger färdighet. asså man lär sig av sina misstag, alla gör de. Inte bara de "normala" utan även de "perfekta" gör massa misstag. Ingen är perfekt. alla har sina fel, ingen går felfri. Livet är fullt med faser man går igenom och alla de påfrestningarna världen utsätter oss för. Men skiit iiiit!! Våga stå upp, våga resa dig från botten. Visa inte att du är svag, det gör dig bara mer osäker och mindre självsäker. Våga tro på dig själv.

Att vara stark är inte , att aldrig falla , att alltid veta , att alltid kunna.
Att vara stark är inte , att alltid orka skratta , att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte , att lyfta tyngst , att komma längst eller , att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är , att acceptera dess kraft , och ta del av det , att falla till botten , slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är , att våga hoppas , när ens tro är som svagast.
Att vara stark är , att se ett ljus i mörkret , och alltid kämpa för att nå dit.


Aktiekunskaap

Haha nu sitter jag på min första aktiekunskap.. han verkar braa och ger tydligen enligt andra väldigt lätt högt betyg. Ska snart till jennifer i godiseet, haha jag får ta lite godis oxå (A) hihi

Som sagt idag hade jag ekonomiprov, min lärare e helt cp, ba för att andra fuskar betyder de inte att jag gör deee.. men hon e störd, asså även om per sa till henne att jag inte e sånn som fuskar så lyssnade hon inte. men nu e allt ur världen o jag har fått tillbaka mitt prov :D

Ciaao

Asså ÅH :@

Idag har det varit en sån här dag som man lika gärna kunnat slippa.. dagen har bara varit onödig o jag har varit på dåligt humör hela dagen. Och det blir ju värre när ngn försöker skämta med mig, jag blir bara ännu mer irriterad. Att ingen fattar :( d e ingen som förståår miiig. Asså hu mkt jag än försöker vara snäll och trevlig som helst, men jag får bara skiit tillbaka.

Men hur som helst. har fixat klart Jennis data :D haha så hon fick tillbaka den idaag, o sen har jag bara pluggat hela dagen. Har ju ekonomiprov i morgon :/

Men men haha ska chilla nu, Hejdå <3 

12 Januari

Idag har jag jobbat hela dagen på godiset, vid lunch åkte jag till kladdkakan och åt en hälsotallrik, asså bästa maten skiit god. Och så fick jag men en kladkaka tillbaka till jobbet om det dskulle finnas ngn tid att äta den, men det fanns det inte. Haha jag har blivit stamkund på apoteket oxå, gick en gång och köpte näsdukar till Jennis pappa för han e förkyld. Sen ville han ha hostmedicin, senare skulle jag köpa lipsyl och sist men inte minst c-vitaminer. Och så får vi inte glöma nässpray :D

Haha vi stängde affären vid 7 tiden och vi bestämde att vi skulle gå på bio. National Tresure 2, så vi beställde biljetterna och åkte hem till Jenni och väntade tills bion skulle börja. När vi väl var vid bion så märker vi att nästan hela vår skola ka på samma bio, och då menar jag killarna från skolan, hela bion blev katastrof. Men det var kul i alla fall :D Filmen slutade vid 23,15. Den var faktiskt förvånande bra!! En film jag vill rekomendera.

Men nu måste jag gå och sova. Är skiit trött, och måste plugga i morgon. jag har ekonomi prov på ca 4 kap.

Natti natt

Hej nu ska jag klaga lite hihi

Jag vet inte vart jag ska börja, det finns så mkt som pressar runt i mitt huvud. Jag vill inte ljuga åh påstå att livet är en berg o dalbana. Ibland känns det som ingen förstår mig, därför slutar det med att jag släpper ut mina känslor här. För ibland förstår jag själv inte mina känslor, jag vet inte vart jag ska börja eller sluta.

Vänskap är något alla behöver, men falska vänner är ngt alla måste få uppleva, så man kan vara medveten hur falska människor kan vara. Hur människor kan vara så vackra men som hugger till när man vänder ryggen.
Varför vänskap är så viktigt beror på att man alltid ska ha något att vända sig till när man ligger jäääävligt illa till.

Men jag tror att allt handlar om att vara bättre än sina vänner, man vill alltid visa att man är bättre på något för då känner man sig oslagbar och mäktig. Men blir det ombytta roller så dyker svartsjuka upp i bilden och det leder till en massa sjuka händelser. Så från min vinkel av det hela ska man hålla sig borta från vänner, men då kommer vi tillbaka till ensamheten. Så hur ska man då agera i det området? 

Kriminalitet,  det är inget en person börjar med för att tjäna snabba pengar,  det är mer som en frestelse, en ren nyfikenhet. Barn från Lidingö vill ha bättre betyg än andra, för att visa att dem är ngt. barn från Botkyrka, dem  snor en finare bil än vad han vän hade snott förra veckan. varför pengar är så viktigt för dem i förorten är för att de vill ha de de inte kan komma åt. då menar jag inte en villa någonstans i caribien, eller en full utrustad hummer, utan kläder och alla enkla föremål som " bratz " får från sina föräldrar. Där dyker svartsjukan upp i bilden igen, man vill visa att man är bättre än andra så vänskap har egentligen ingen betydelse. Svartsjukan finns tydligen inom alla områden. Som en slutsatts i de hela är att allt har en koppling och varje händelse har en mening, vilket visar sig direkt, eller efter några år.

Asså vad jag vill få ut av detta är att vad man än gör så finns det alltid en komping till det negativa, oavsett hur bra man har det. Även fast man vet vilka vänner som verkligen bryr sig om en, så kan man aldrig gå säker, för de kan hända att de går bakom ryggen på en.

Ett citat
" Håll ögonen öppna var du än går,
du vet alldrig vart dinna vänner står.
Sanning eller lögn, man ger vad man får.
Vet du vem som är falsk eller sann?
Åh du vet vem som stod kvar när de andra försvann.
jag vet att vägen kan vara ganska svår,
men kom ihåg, håll ögonen öppna var du än går,
du vet aldrig vart dina vänner står.
sanning eller lögn, man ger vad man får.
Tiden läker ändå alla sår."


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0